Back to Top
elzh-CNnlenfrdeitptrues
Επαγγελματικός κατάλογος Ελλάδας και Κύπρου
 
 

A T L A D A S  C Y P R U S

1299
https://www.atladas.com/15/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/7642/-1567417268.jpg

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ ΕΠΕ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΑΧΑΪΑ Recommended Αξιώσεις

ΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΚΑΙ 8ο χλμ. ΠΟΥΝΤΑΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΤΟ, ΑΧΑΪΑ 250 03

Στοιχεία επιχείρησης

Μεγαλώνοντας σε αυτήν την περιοχή τα αδέλφια Αρίστος και Στάθης Σπανός ήταν απόλυτα φυσιολογική η ενασχόληση τους με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού από την παιδική τους ηλικία.

Ένταξαν τους αμπελώνες καθώς και τις άλλες καλλιέργειες (κορινθιακή και ελιά) σε βιολογική καλλιέργεια και παρ' όλες τις παράλληλες ασχολίες τους, η αγάπη για το αμπέλι και το κρασί, τους οδήγησε να προχωρήσουν σε κάτι πιο δυναμικό.

Το 1999 γνωρίζονται με τον Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο, οινολόγο, καταγόμενο από την περιοχή και ύστερα από μια σειρά αρχικά μικρών επενδύσεων, κυκλοφορούν την ίδια χρονιά οι πρώτες φιάλες Τετράμυθος.

Τα ερχόμενα χρόνια νέα αμπέλια φυτεύονται και το 2003 ξεκινά η κατασκευή ενός σύγχρονου και καλαίσθητου οινοποιείου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2004.

Το κτίριο του οινοποιείου, εντυπωσιακό μα και προσεγμένο, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το εσωτερικό καλαίσθητο και μελετημένο, παραμένει λειτουργικό δίχως να θυμίζει σε τίποτα βιομηχανικό χώρο.

Σε αυτό συντελούν η ξύλινη στέγη, η καλοδουλεμένη πέτρα, το ξύλο και τα διάσπαρτα αγροτικά εργαλεία που κατά το παρελθόν χρησιμοποιούνταν στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση. Μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές συνδεδεμένες με κεντρικό σύστημα ψύξης, εξασφαλίζουν ποιοτικές μικροοινοποιήσεις ανά ποικιλία και αμπελοτεμάχιο.

Το υπόγειο κελάρι και η κάβα παλαίωσης όπου ζυμώνουν και παλαιώνουν τρεις από τους τύπους των κρασιών τους, μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.

Η προσεγμένη έκθεση με αξεσουάρ κρασιού, μας δίνει την ευκαιρία για δώρα σε φίλους ή για να μας, δώρα που μεγιστοποιούν την απόλαυση του κρασιού.

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

company map
ΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΚΑΙ 8ο χλμ. ΠΟΥΝΤΑΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΤΟ, ΑΧΑΪΑ 250 03