Back to Top
elzh-CNnlenfrdeitptrues
Επαγγελματικός κατάλογος Ελλάδας και Κύπρου
 
 

A T L A D A S  C Y P R U S

665
https://www.atladas.com/15/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/MARKOU-1620987083.png

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Recommended Αξιώσεις

ΟΜΗΡΟΥ 2, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΤΤΙΚΗ 145 62

Στοιχεία επιχείρησης

Ο Δημήτριος Π. Μάρκου είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Η καταγωγή του είναι από το Μαρούσι Αττικής, η απώτατη δε καταγωγή του προέρχεται από τον Σουλιώτη πολεμιστή Μάρκο Κιτσάκη, ο οποίος μετά την έξοδο του Μεσολογγίου το 1826, κατά την οποία διεσώθη, εγκαταστάθηκε στο Μαρούσι. Οι πρόγονοι του έχουν τιμήσει την πατρίδα, πολεμώντας σχεδόν σε κάθε πόλεμο που έχει εμπλακεί η χώρα μας στην νεότερη ιστορία της (Βαλκανικοί, Α παγκόσμιος, Μικρασιατική Εκστρατεία, Β Παγκόσμιος), ο τελευταίος δε εκπρόσωπος της οικογένειας του (ο πατέρας του), συμμετείχε ως κληρωτός στον πόλεμο της Κύπρου (1974).

Αποφοίτησε ως αριστούχος από το 2ο λύκειο Αμαρουσίου και εισήλθε μέσω των πανελληνίων εξετάσεων στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εν έτει 1995.

Αποφοίτησε το έτος 2000, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της φοιτήσεως του απασχολήθηκε σε αρκετές εργασίες προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών (ΕΠΕΑΕΚ), με γνωστικό αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο.

Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, κατά την περίοδο 2003 -2004, υπηρετώντας στο Σώμα Υλικού Πολέμου, όπου παρουσιάστηκε, κατόπιν αναβολής λόγω σπουδών, στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Λαμία και εν συνέχεια μετατέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, η δε θητεία του ολοκληρώθηκε στις Αχαρνές Αττικής.

Από το 2000 έως το 2004 υπήρξε αρχικώς ασκούμενος δικηγόρος και εν συνεχεία συνεργάτης σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Κολωνακίου με ειδίκευση στους τομείς του Αστικού, Εμπορικού και Ποινικού Δικαίου, καθώς και βοηθός νομικού συμβούλου σε μεγάλες εταιρείες, ενώ παράλληλα επεξεργάστηκε συμβάσεις που αφορούσαν μεγάλες αλλοδαπές εταιρείες και την εμπλοκή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004. Εν συνεχεία, από το 2004 έως και το 2008, υπήρξε βασικός συνεργάτης σε μεγάλη Δικηγορική Εταιρεία των Αθηνών, με απόλυτη αυτονομία και αρμοδιότητα στον εξ ολοκλήρου χειρισμό υποθέσεων σε τομείς του Δικαίου όπως Εμπορικό, Αστικό, Ποινικό, και διοικητικό. Παράλληλα διετέλεσε, για λογαριασμό του εν λόγω γραφείου, βοηθός νομικού συμβούλου, παρέχων άμεση νομική συνδρομή στις εταιρείες – πελάτες του, ενώ το 2007 υπήρξε βοηθός νομικού συμβούλου στον ΟΑΣΑ, πράττων για λογαριασμό του εν λόγω Οργανισμού τον νομικό έλεγχο επί των υποψηφίων εταιρειών σε διαγωνισμούς του ανωτέρω νομικού προσώπου.

Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2008 ίδρυσε το γραφείο «Δημήτριος Π. Μάρκου & Συνεργάτες», εδρεύον αρχικώς στην Αθήνα, το οποίο και μετέφερε το 2013 στην Κηφισιά.

Ο Δημήτριος Μάρκου είναι εδώ και χρόνια νομικός συμβουλος της SKAG ΑΕ, της μεγαλύτερης εταιρείας στην Νότια Ευρώπη στον κλάδο των σχολικών – χαρτικών, καθώς και της εταιρείας TGN Solutions, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη στον τομέα της, ενώ είναι συνεργάτης της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ και παρέχει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες όπως η ALPHAFROST AE, NEWSPHONE AE, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΕ, MEDIFOODS AE, TGN, FLOROS ΕΠΕ, ΕΨΑ, ΒΙΚΟΣ κ.α

Σήμερα, το δικηγορικό γραφείο «Δημήτριος Μάρκου & Συνεργάτες, διαθέτει, χάρη στον ιδρυτή του και στους συνεργάτες του, την τεχνογνωσία και την υλικοτεχνική υποδομή να ασχολείται επί παντός ζητήματος απτομένου του χώρου του δικαίου, χαίρει δε της εμπιστοσύνης πληθώρας πελατών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και μεγάλες εταιρείες της χώρας.

Η ποιότητα των υπηρεσιών, η ταχύτητα, καθώς και η άρτια και προσήκουσα εκπλήρωση των εντολών που μας ανατίθενται, είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το δικηγορικό γραφείο «Δημήτριος Π. Μάρκου & Συνεργάτες» να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

 

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Στοιχεία επικοινωνίας

ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (+)