Back to Top
elzh-CNnlenfrdeitptrues
Επαγγελματικός κατάλογος Ελλάδας και Κύπρου
 
 

A T L A D A S  C Y P R U S

768
https://www.atladas.com/15/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/13366-1623681293.jpg

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Recommended Αξιώσεις

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 12-14, ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ 105 63

Στοιχεία επιχείρησης

Είναι ένα από τα δύο ή τρία παλαιότερα κοσμηματοπωλεία και χρυσοχοεία στην Πλατεία Συντάγματος.

Τρεις γενιές με γνώση, γούστο και ταπεινότητα, υπηρετούν επί 91 συνεχή χρόνια το κόσμημα, στο ίδιο κατάστημα που το 1923 ο Ευάγγελος Βερυκοκάκης, πρωτοξεκίνησε το κοσμηματοπωλείο του.

Τεχνίτης από τους λίγους της γενιάς του, με μαστοριά και άφταστο μάτι, ο Ευάγγελος έχτισε τη φίρμα ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗΣ μέχρι που ήρθε η στιγμή να παραδώσει τη σκυτάλη στο γιό του Μιχάλη, ο οποίος μαθήτευε πλάι στον πατέρα του για πάνω από 25 χρόνια.

Κοσμοπολίτης, ταξιδεμένος και λάτρης της καλής ζωής, της μόδας και του ωραίου φύλου, ο Μιχάλης έφτιαχνε σχέδια απαράμιλλα που μαρτυρούσαν την αγάπη του για τη ζωή και τα ταξίδια που τόσο τον μάγευαν. 

Σαράντα ολόκληρα χρόνια αργότερα, η φίρμα ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗΣ περνάει στα χέρια της Αλεξάνδρας, κόρης του Μιχάλη και εγγονής του Ευάγγελου. Η Αλεξάνδρα κυριολεκτικά μεγάλωσε κάτω από τον πάγκο της χρυσοχοΐας, ανασαίνοντας τα μέταλλα και έχοντας για παιχνίδια της τα εργαλεία και τις πέτρες.

Πούλησε το πρώτο της κόσμημα σε ηλικία μικρότερη από 12 χρονών σε ένα από τους πιο παλιούς πελάτες του πατέρα και του παππού της και έκτοτε συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Δίπλα της ο αδελφός της Βαγγέλης, χρυσοχόος και αυτός, κατασκευάζει χειροποίητα κοσμήματα και κάνει πραγματικότητα τις ιδέες και τα όνειρα των πελατών τους.

Με αγάπη όχι μόνο για τα καθαρά μέταλλα, αλλά για τα φυσικά υλικά, τα υφάσματα, το χρώμα και τα μοντέρνα υλικά, η Αλεξάνδρα συνδυάζει υλικά που θα ορκιζόσουνα ότι δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, αρκετά από τα οποία ψάχνει η ίδια προσωπικά και τα βρίσκει στις αγορές της Ασίας, της Ινδίας και άλλων περιοχών που κάποτε διαβάζαμε στα παραμύθια.

Ο Βαγγέλης από την άλλη πλευρά, με τελειομανία και υπομονή πέραν των ανθρωπίνων ορίων, φροντίζει – πέρα από την εμφάνιση – τη λειτουργικότητα του κοσμήματος.
Το σωστό δέσιμο της πέτρας, το τέλειο κούμπωμα του κλιπ, το εμμονικό γυάλισμα στις άκρες, για να μην “πιάνει” το κόσμημα στο ρούχο της πελάτισσας, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του.

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

company map
ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ 12-14, ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ 105 63

Στοιχεία επικοινωνίας

ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (+)