Back to Top
elzh-CNnlenfrdeitptrues
Επαγγελματικός κατάλογος Ελλάδας και Κύπρου
 
 

A T L A D A S  C Y P R U S

2136
https://www.atladas.com/15/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/8229/13079-1576766990.jpg

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΚΑΝΕΣ ΛΑΪΛΙΑ ΣΕΡΡΕΣ ΡΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Recommended Αξιώσεις

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 3, ΣΕΡΡΕΣ, ΣΕΡΡΕΣ 621 22

Στοιχεία επιχείρησης

H ιστορία του γνήσιου ακανέ “Λαϊλιά” Ρούμπου, ξεκινάει με την γέννηση του Αριστείδη Ρούμπου στις Σέρρες, το 1900, από φτωχούς γονείς. Σε μικρή ηλικία ορφάνεψε από πατέρα κι έτσι ρίχτηκε στη βιοπάλη για να βοηθήσει την οικογένειά του. Δούλεψε κοντά σε έμπειρους Τούρκους μαστόρους που παρασκεύαζαν την εποχή εκείνη το γλυκό αυτό κι έτσι κατάφερε να μάθει όλα τα μυστικά και την τέχνη της παραδοσιακής αυτής λιχουδιάς.

Το 1920 ξεκινάει τη δική του παραγωγή από το μικρό εργα- στήριο δίπλα στο σπίτι του και δουλεύοντας σκληρά, πουλάει τον ακανέ στις πλατείες των Σερρών και στο σταθμό των τρένων.

Το 1927 θα ανοίξει το μαγαζί του στην αγορά των Σερρών και σύντομα θα γίνει γνωστός για την ποιότητα του ακανέ. Το πρώτο βραβείο δεν θα αργήσει να έρθει, ενώ θ’ ακολουθήσουν μια σειρά από μετάλλια, βραβεία και διακρίσεις για την σταθερή ποιότητα αλλά και γεύση του ακανέ.

Ο Αριστείδης Ρούμπος απεβίωσε το Νοέμβριο του 1992, σε ηλικά 92 ετών. Σήμερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας συνεχίζει με το ίδιο μεράκι και ζήλο, την παρασκευή του παραδοσιακού Γνήσιου Ακανέ “Λαϊλιά” Ρούμπου.

Τοποθεσία χάρτη

Οδηγίες χάρτη

BUSINESS REVIEWS

Αξιολόγηση χρήστη

0 μέσος όρος βάσει 0 Κριτικές


5 αστέρια
0
4 αστέρια
0
3 αστέρια
0
2 αστέρια
0
1 αστέρι
0

Δεν υπάρχουν κριτικές προς το παρόν

Στοιχεία επικοινωνίας

ΡΟΥΜΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (+)